artoollikainen Pro Patria

Rautaa rajalle, rasismi, suvaitsevaisuus...

Blogeissa on paljon erilaisia ja kovinkin kärjekkäitä näkemyksiä rasismista ja maahanmuutosta.

Minä mietin, että mitenköhän hyvin nämä kirjoitusten mielipiteet korreloivat sitä, mitä kansalaiset pääsääntöisesti ajattelevat ja haluavat..?

Oman käsitykseni mukaan pääosa kansastamme ei ole millään lailla rasisteja ja nk. natsejakin (äärikansallismielisiä) on pieni joukko, ehkä samaa kaliberia kuin vasemmisto-anarkisteja.

Onko sitten niin, että jos haluaa Suomen säilyvän enemmän suomalaisten kansoittamana, säilyttävän omat tavat ja kulttuurin, välttävän sellaisia reaalisia ongelmia kuin esimerkiksi länsi-naapurissamme, niin on rasisti? Tällainen joukko on todennäköisesti valtajoukko suomalaisista. Mielestäni he eivät ole rasisteja.

Sitten on tietenkin erilaisia kokemuksia ja näkemyksiä eri kansallisuuksista ja uskonnoista. Osa ei pidä arabeista, osa somaleista, osa aasialaisista ja osa afrikkalaisista. Jotkut näkevät islamin kielteisenä uskontona kulttuureineen ja tapoineen. Suomessakin on aina ollut näkemyksiä eri heimojen ihmisistä: hitaat hämäläiset, totiset pohjalaiset, oudot lappalaiset, puheliaat ja iloluonteiset karjalaiset ja tietty ne rantaruottalaiset - kansallisrasismiako?

Pidän itse ymmärrettävänä, että ei halua asua esimerkiksi kerrostalossa, jossa on iso maahanmuuttajaväestö. Siihen on ihan käytännönkin syitä mm.: äänenkäyttö, erilaiset vuorokausirytmit, eksoottiset ruuankäryt. Ehkä suvaitsemattomuutta, mutta ei rasismia.

Perussuomalainen puolue on joutunut kuten kokoomus aikoinaan disponibiliteettiin reippaampien näkemysten ja joidenkin lausumien takia. Pidän tätä kehitystä huonona, koska se aiheuttaa turhautumista ja vastakkainasettelua. Sen näkee kovin hyvin tämänkin aviisin kirjoituksissa.

Jospa voitaisiin puolin ja toisin laittaa jäitä tsyylariin eikä pahastuttaisi ja huolestuttaisi asioista, joista välttämättä edes maahanmuuttajatkaan eivät osaltaan ole huolestuneet. 

Muuten olen sitä mieltä, että meidän tulisi panostaa kehitysapuun ymv:aan, joka tukisi sitä, että ihmiset voisivat mahdollisuuksiensa mukaan asua omilla kotikonnuillaan. Ei ole kenenkään etu jos Eurooppa ylikansoittuu.

Mielestäni en ole rasisti ja en myöskään persu.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän pietarituominen kuva
Pietari Tuominen

Itsenäisyyspuolue ajoi juuri tuota kannattamaasi ideologiaa, eli että ihmisiä autetaan heidän omilla kotikonnuillaan, Suomeen tuomisen sijaan. Tämä ideologia ei kuitenkaan saanut kovinkaan paljoa kannatusta (tai sitten idean markkinointi ei vain ollut yhtä vahvaa kuin sen vastamarkkinointi). Onhan yleisesti markkinoitu totuus, että ääni menee pientä puoluetta äänestäessä hukkaan.

Miltei mikään kansakunta maailmassa ei toivo toisten kansakuntien massamuuttoa omille elinalueilleen. Ihmiset kuitenkin äänestävät Suomessa yleisesti puolueita, joiden vaaliohjelmaa he eivät ole ajatuksella lukeneet läpi. Tämän jälkeen usein kummastellaan, miksi puolue toimii täysin päinvastoin kuin äänestäjä mielikuvan perusteella oletti.

Toimituksen poiminnat