artoollikainen Pro Patria

Vaihtoehtoista huumepolitiikkaa vaihteeksi

Tupakan käyttö on vähentynyt ja viinan käyttötottumukset ovat muuttuneet maltillisemmaksi. 

Laittomien huumausaineiden käytöstä on vaikeampi sanoa, mutta ilmeisimmin ainakin kannabiksen käyttö on lisääntynyt. Yhden blogikirjoittajamme mukaan myös kovien aineidenkin käyttö (jätevesitutkimus).

Onko sitten käyttäjäkunta kasvanut vai onko ongelmakäyttäjien käyttö kasvanut (vrt. alkoholi) vai kummankin ryhmän...?

Tässä problematiikassa tuli mieleen aiemmin palstalta lukemani blogikirjoituksen "loppukaneetti" (Petrus Pennanen):

"Henkilökohtaisen valinnanvapauden suhteen varteenotettava vaihtoehto on jättää päihteet käyttämättä. Päihteitä käytetään usein tavanomaisesti tietyissä tilanteissa. Moni on yllättynyt huomatessaan, että selvin päin oleminen tuo kokonaisvaltaisempaa hyvää oloa ja laajempaa perspektiiviä kuin päihteiden nauttiminen tavan vuoksi."

Tuota sanomaa olisi mielestäni mainiota levittää nuorisolle niin median kuin julkisuuden henkilöidenkin  kautta (urheilijat, pop-tähdet, ...)!

Kuten tiedämme mm. muodista, niin nuoret ovat joissain asioissa aika lailla sopuleita... 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Kai ymmärrät, että selvin päin oleminen onnistuu vaikka laillisia päihteitä olisi sateenkaaren kirjo?

Maailmalla on ollut tapana kanavoida laillistamisesta syntyviä verotuloja mm. nuorten ehkäisevään päihdetyöhön. Ja lo and behold - nuorten käyttöaste on laskenut.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/beastly-be...

"The reality is that, to date, not one jurisdiction, either in the U.S. or elsewhere, has seen a marked increase in teen drug use following the relaxation of marijuana restrictions. Not one. Both Colorado and Washington, the pioneer states of marijuana legalization, have actually seen drops in teen marijuana use following legalization. The drop in Colorado was particularly dramatic. Despite the wave of legalization, nationwide teen drug use is at a 20-year low."

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

”Kai ymmärrät, että selvin päin oleminen onnistuu vaikka laillisia päihteitä olisi sateenkaaren kirjo?

Maailmalla on ollut tapana kanavoida laillistamisesta syntyviä verotuloja mm. nuorten ehkäisevään päihdetyöhön. Ja lo and behold - nuorten käyttöaste on laskenut.”

_____

Toki ymmärrän.

Pointtinani on se,että vaikutettaisiin nuorten mielikuviin niin, että selvänä olo olisi tavoiteltavaa ja cool.
Olen ihan samaa mieltä, että varoja tulee suunnata päihdetyöhön ja myös siihen ennalta ehkäisevään, sitähän avauksellani tavoittelinkin. IHRY ja YAD ovat sitä työtä tehneet ja tekevät. Minäkin olen niitä tukenut ihan yksityishenkilön roolissa.

Ymmärränkö sinua oikein, että jos vaikka kannabis laillistettaisiin (ei rangaistavaa ja julkisessa myynnissä), niin se vähentäisi nuorten käyttöä..? Mitkä tekijät tähän olisivat vaikuttamassa? Kaljan suhteen (vähittäiskauppoihin) kävi aikanaan ihan toisin (omakohtaista kokemusta;)...

Toimituksen poiminnat