artoollikainen Pro Patria

Suomi, suomalaiset, itsenäisyys, mattimeikäläiset, persut, rasistit, natsit, ...

Vietämme demokratiassamme 101 v Itsenäisyyspäivää, jota valitettavasti varjostaa pitkälti hallitsemattomasta maahanmuutosta aiheutunut  erilaisten mielipiteiden kärjistyminen ja vastakkainasettelu.

Tarkoitan tällä laajasti Euroopassakin nähtyä kansallismielisyyden lisääntymistä, koska monet näkevät hallitsemattoman maahanmuuton ja lisääntyneen ulkomaalaisväestön aiheuttamat ongelmat joko olemassa olevina tai pelkäävät niiden tuloa. Niitähän on nähty lähipäivinä pieninä yksittäisinä tapahtumina kotimaassammekin.

Jos ritalakin tekisi ekskursion vaikka Helsingin Vuosaaressa ja Itäkeskuksessa sekä joissain Itä-Helsingin kouluissa, niin hän näkisi konkreettisesti miltä näyttää kun kantaväestön edustajat ovat selvänä vähemmistönä katukuvassa ja koululuokissa. Saattaisi lisätä hänen ymmärrystään kriittisesti suhtautuviin...

Tällä tarkoitan sitä, että olemme pieni kansa ja kaikki eivät halua kotimaassamme tämänkaltaista väestökehitystä varsinkin kun liian merkittävä osa ulkomaalaistaustaisista on työttöminä useasti kielitaidon tai puuttuvan ammattitaidon takia. Erilaiset kulttuuritaustat ja uskonnot askaruttavat ja huolettavat. Työllistymättömyys, sopeutumattomuus, syrjäytyminen, segregaation epäonnistuminen ja ghettoutuminen lieveilmiöineen pelottavat. Maahanmuuton kustannukset puhuttavat myös monia niukalla toimeentulolla eläviä.

Edellä mainituista syistä johtuen tietyt kansallismieliset liikkeet ymmärrettävästi vetävät sellaisia henkilöitä joukkoonsa, jotka eivät pidä nykytilanteesta ja mahdollisesta samansuuntaisesta tulevasta kehityksestä . Onneksi  radikaaleja ääriryhmittymiä ja niihin kuuluvia henkilöitä on vähän.

Mielestäni näidenkin  (s.o. kaikkien) ryhmien ääntä tulisi kuitenkin kuunnella (ja erityisesti 10%:n kannatuksen omaavan Perussuomalaisten) ja pyrkiä jonkinlaiseen vuoropuheluun, koska ulos sulkeminen vain lisää turhautumista, agressioita ja vastakkainasettelua. Se ei ole kenenkään etu.

Hyvää Itsenäisyyspäivää 2018.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Oikeaan osunut ja maltillisen analyyttinen tilannekuvaus tämän päivän Suomesta.

Komppaan, Pro Patria!

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Artolta asiallinen ja sovitteleva blogi.

Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Orpo on saanut muutaman kommentin kansalaisilta, kaikki ei ole ihan samaa mieltä siitä että täällä voi elää turvassa.

https://twitter.com/PetteriOrpo/status/10707027381...

Toimituksen poiminnat