artoollikainen Pro Patria

Mitä mieltä Niinistön maahanmuuttomielipiteistä MTV-vaalikeskustelussa..?

1. Kirkon ja kansalaisten toiminta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta

2. Rajavartijoiden toiminta hallitsemattomassa maahantulossa

 

Totesimme vaimon kanssa yhteen ääneen, että ikään kuin Niinistö ei olisi ollut oma itsensä ja olimme hämmästyneen pettyneitä juristin ja mielipide-/arvojohtajan mielipiteisiin.

Mitäpä Sinä olet mieltä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Toni Rintala

Rajavartijat varmaan tekevät kuten esimies käskee. Monessa muussa maassa rajavartijat toimivat toisin kuin meillä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Vastaan kysymyksesi kohtaan 1.

Sauli Niinistön täysin käsittämätön kannanotto kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ( joidenkin kohdalla jopa useiden ) suojeluun oli tasavallan presidentin asemassa olevalta Niinistöltä ihmeellinen. Eikö hän ymmärtänyt, että kumartamalla yhteen suuntaan hän samalla pyllistää toiseen suuntaan. Tässä tapauksessa suomalaisten suuren enemmistön suuntaan, näin ainakin oletan. Olen pitänyt Niinistöä tolkun presidenttinä, mutta eilisen vaalitentin jälkeen ajattelen toisin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Presidentin linnaan niitä mahtuisi...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Rajavartiat Suomessa toimivat kv.sopimusten ja Suomen lakien mukaan ja hyvä niin. Juristina Niinistö vastasi toimittajien kysymykseen, että rikkooko kirkko tai yksityinen kansalainen lakia jos hän ottaa suojelukseensa turvapaikkahakijan, Suomen lain mukaan eivät riko. Olisiko Niinistön lain tuntevana juristina pitänyt puhua Suomen laista muunneltua totuutta?

Jari Rahkonen

4# Ei Niinistö vastannut juristina vaan istuvana presidenttinä. Ja hölmösti vastasi. On ihan selvää että piilotteleminen ei ole kielteisen päätöksen saaneen etu, eikä se ole kansalaisten etu eikä koko järjestelmän näkökulmasta järkevää, sillä kukaan ei voi tietää minkälainen potentiaalinen uhka yhteiskunnalle tällainen luvattomasti maassa oleva henkilö on. Typerehtiminen näissä asioissa on kusemista kaikkien autettavien nilkoille ja vaikuttaa lähinnä keskenkavuisten kiukuttelulta.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Totta kaima, mutta Niinistö jätti jostain syystä sanomatta mitä mieltä hän on tuonkaltaisesta toiminnasta... Sitä olisin odottanut signaalina arvojohtajalta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kansainvälisten lakien mukaan toimitaan Unkarissakin jossa piikkilanka kiertää rajaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Koko maahanmuuttokeskustelu oli farssi. Kun Väyrynen yritti puhua 2015 tapahtumista, toimittajat joutuivat paniikkiin. Samoin siitä kun puhuttin voiko Suomi palauttaa rajatarkastukset, suurin osa ehdokkaista ja toimittajat antoivat ymmärtää ettei se ole mahdollista.
Onko siis näin, että jos Afrikasta päättää 26 miljoonaa nigerialaista, kongolaista, norsunluurannikkolaista jne. nuorta miestä marssia Euroopan läpi Suomeen, meidän ainoa keino on avata sydämemme ja sylimme ja ottaa heidät vastaa?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kärnä kertoi jokin aika sitten että Suomeen on muuttamassa n. 600 miljoonaa ihmistä aivan kohta. Kuinkas tämä määrä on pienentynyt noin paljon muutamassa kuukaudessa_

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Koska minä en ole Kärnä, en ole vastuussa siitä mimmoisia lukuja hän käyttää.
Mutta herra Salakari, jos tänne päättää marssia 26 tuhatta, 26 tai 600 miljoonaa afrikkalaista, oletteko sitä mieltä, että meidän ainoa keino on avata heille sydämemme ja sylimme?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #10

" ... jos tänne päättää marssia 26 tuhatta, 26 tai 600 miljoonaa afrikkalaista, oletteko sitä mieltä, että meidän ainoa keino on avata heille sydämemme ja sylimme?"

Tuossa on monta erilaista lukua mutta jos joku "päättää" tehdä jotain, ei se silti tarkoita että asia toteutuisi. Päättämisestä seuraa suunnitelmia ja joskus myös päätös perua koko reissu koska riskit ovat liian suuret. Mutta oletetaan nyt sitten että afrikkalaisten marssi tapahtuisi.

Eri suurilla joukoilla on erilaiset tarpeet, mutta esim. Kiinan pitkästä marssista (1934 - 35), jossa oli n. 300 000 ihmistä voisi ehkä oppia jotain suurista marssimääristä.

Jos ajatellaan että 600 miljoonaa afrikkalaista tosiaan marssisi Suomeen, olisi heidän marssijärjestelyissään paljon haasteita. Ensinnäkin marssin aikainen henkilöstöhuolto olisi vaikea järjestää ja Suomi voisi tietenkin viedä tietotaitoaan siitä miten se tapahtuisi. Noin suuri ihmisjoukko tarvitsisi tietenkin myös jonkinlaisen organisoidun yhteydenpidon, ehkä puhelimet, ja niitähän kai Suomessa edelleen voitaisiin rakentaa. Keinoja voi olla paljonkin.

600 miljoonan ihmisen marssimisen täytyisi tapahtua maata pitkin, joten reitti olisi ilmeisesti Egyptistä Israelin ja Libanonin kautta (Saudi-Arabian ja Jordanian kautta matka olisi pidempi). Antaisiko Israel tämän tosiaan tapahtua? Miten kauan se kestäisi kun rajamuodollisuudet helposti vievät montakin minuuttia, ja ihmisjoukko olisi noin suuri.

No, jos nyt jollain tavalla tuo joukko pääsee Israeliin asti niin katsotaan sitten asiaa tarkemmin. Kerro vähän tarkemmin tuosta visiostasi: lähtevätkö he kaikki samana päivänä vai esim. viikon kuluessa? Miten afrikkalaiset yritykset järjestävät toimintansa kun henkilökunnasta suuri osa on marssilla? Ovatko marssijat varautuneet myös yöpymisiin vai oletetaanko että marssin aikana joku muu ne järjestää?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #11

Kun teitä näyttää tämä logistiikka kiinnostavan, voisimme jatkaa hyödytöntä lärväilyä vaikka siten, että miksei esimerkiksi 320 000 afrikkalaista nuorta herraa voisi marssia Suomeen läpi Euroopan kun se onnistui 32 tuhannelta syyskylmässä vuonna 2015? Tai vaikka kymmen tai satakertaa enemmän? Herra Salakari on sitten syli avoinna ottamassa joukkoa vastaan ja järjestämässä majoitusta ja elantoa, vai?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #13

En ole varma mitä "lärväily" tarkoittaa, mutta keskustellaan vain nyt kun nuo luvutkin ovat nyt vähän realistisempia.

1940-luvulla karjalaisia tuli Suomeen n. 450 000. Ehdottamassanne skenaariossa on kyse siis 320 000 nuoresta "herrasta" jotka ovat marssimalla tulleet Suomeen.

Haluaisin edelleen ymmärtää ovatko nämä "herrat" tulleet kaikki samana päivänä vai esim. 20 vuoden aikana? Jälkimmäinen vaihtoehto olisi realistisempi, mutta olen tietenkin valmis visioimaan myös edellistä.

Minä tuskin käytännössä olisin syli avoinna ainakaan kahtakymmentä vuotta siellä rajalla, koska olen näinkin vanha. Mutta tietenkin voisin olla mukana auttamassa.

Mikä näitä kuvittelemiasi "herroja" muuten ajaa Suomeen tässä skenaariossa? Ovatko he sodan vuoksi pakenemassa kuten karjalaiset, vai muuten vain lomailemassa?

Muuten: Suomen maahantulokäytännöt ovat niin tiukkoja että kun itsekin muutin suomalaisena maahan 2000-luvun alussa, minun piti käydä läpi monenlaista paperisotaa että sain tulla. Syynä oli luultavasti amerikkalainen perheeni ja se, että olin amerikkalaisen yrityksen palveluksessa, joka on suomalaisille se suurin perkele ja epäluotettavin työnantaja. Toivoisin että näiden 320 000 afrikkalaisen "herran" tulo ei olsi niin hankala.

Kymmen tai satakertaa enemmän olisi varmaan logistisesti haastavampaa toteuttaa, mutta paljon riippuu tosiaan siitä aikajanasta.

Ehkä valistatte minua vähän enemmän tuosta visiostanne.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #14

Eipä tässä tarvitse olla kummoinen visionääri. Kun kevät saapuu, EU:n ja erilaisten järjestöjen taksipalvelu alkaa kuljettaa Saharan eteläpuolisen alueen miesväkeä Pohjois-Afrikan rannikolta Etelä-Euroopan rannikolle. Osin oma-aloitteisesti osin EU:n taakan... korjaan vastuunjaon perusteella pohjolan Hölmölä ottaa nämä matkaajat huomaansa koska "meillähän on vara". Koska Hölmölä on onnistunut säilyttämään ylimmän luottoluokituksen, se saa lainarahaa kansainvälisiltä markkinoilta, jolla vieraat ruokitaan, puetaaan ja heidän terveydestään huolehtidaan viimeistä piirtoa myöten periaatteella "vieraat ensin". Ruletti pyörii niin kauan kunnes joku joskus keksii, miten Afrikan väestöräjähdys saadaan jonkinmoiseen järjestykseen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #15

Ei vastauksia kysymyksiini, ainoastaan outoa spekulointia jostain Hölmölästä. Toisaalta kyllähän nuo satojen miljoonien ihmisten marssit joista alkuun puhuitte oli selvä indikaatio ettei tässä mistään järkevästä keskustelusta ole kyse.

Ihan tiedoksesi: EU ei "järjestönä" myy taksipalveluita. Taksipalveluiden vapauttamisesta on tälläkin palstalla keskusteltu ihan muissa blogeissa. Uber ja Lyft ovat muuttaneet Eurooppaa omalta osaltaan, kuten menossa oleva pakolaisaalto omaltaan. EU ei osallistu noin hyvin kilpailtuun markkinaan, vaan keskittyy jakamaan maataloustukiaisia.

Myös nuo kuvitelmat meidän maahanmuuttajien eduista on täyttä höpötystä. Kun tulin perheineni Suomeen kuulin monta kertaa väitettävän että perheeni elatus maksetaan valtion varoista, ilmaiset asunnot ja terveydenhoidot tarjotaan, jopa vaatetus "viimeistä piirtoa myöten". Todellisuus on ihan toisenlainen. Itse asiassa Suomeen muutto mahdollistui vasta sen myötä että pystyin todistamaan pystyväni maksamaan perheeni asumiskulut seuraavan parin vuoden ajan. Ihan omista rahoistani. Silti jatkuvat syytökset siitä että tulimme Suomeen vain niiden olemattomien sosiaalietuuksien vuoksi muutti suhtautumistani Suomeen. Suomi vihaa maahanmuuttajia, hartaasti ja tosissaan.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #16

Mitäs minulla on muuta sanottavaa tuohon kuin Cheekin sanoin: "Jos et mun tyylii tajuu. Se meinaa että sulla ei oo tyylitajuu."

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Toi tarkoitti lyhennettynä että saa tulla jos tänne asti pääsee, oli se lukumäärä miten suuri tahansa.

Toimituksen poiminnat