artoollikainen Pro Patria

Kysymystä päätoimittaja Huuskolle

Miten US:n päätoimittaja Huusko näkee tilanteen?

 

Oheistan seuraavat Raimo Laineen yhden kommentointketjun kommentit, jotka vastaavat mielestäni kovin hyvin "yleistä kansalaismielipidettä":

 

.....

 

"Mikä ihme Suomea vaivaa, kun joitakin ryhmiä suojellaan tietoja pimittämälla ja vääristämällä. Näitä rymiä ovat mm. pakolaiset, vasemmistolaiset ja sateenkaariporukat.
Ketkä ovat tämän toiminnan takana rajoittanassa demokratiaa ja sananvapautta."

 

 "Toisaalta on ryhmiä, joiden kimppuun media käy raivokkaasti ja jatkuvasti. Tällaisia ovat mm. Perussuomalaiset, äärioikeisto ja Trump.
Onko takana suuri salaliitto ? Homma alkaa muistuttaa Kekkosen-aikaa, jolloin mediaa johdettiin Tamminiemestä, mutta silloin siihen toki oli syynsä."

.....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Juhani Piri

Kyllä se kovasti juuri tuolta näyttää ulkopuolisen tarkkailijan silmin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Myös ulkopuolisena tarkkailijana kirjoituksessa ensimmäisessä lainatussa kommentissa olevaan "Ketkä ovat tämän toiminnan takana rajoittanassa demokratiaa ja sananvapautta." voitanee todeta ainakin hallituspuolueiden, eikä vähiten kokoomus (sisäministeri), olevan mukana mm. netissä mahdollistamassa poliisien vihapuheiden "päivystämisen". Vihapuheita, jolle ei ole määritelty yksilöityä määritelmääkään. Luulisi poliiseille olevan tärkeämpääkin tehtäväkenttää omalla sarallaan. Perustuslakia taitaa olla hiukkasen venytetty taas kerran tässä kohtaa.

Lisään vielä; Poliisin nettisivulla on viharikoksesta ja nettivalvonnasta kirjoitus. Siinä todetaan mm. "Euroopan neuvoston ministerikomitean suosituksessa (R 97 20) vihapuhe on määritelty seuraavasti:" Vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjaa suvaitsemattomuuteen. Tämä koskee niin aggressiivista suvaitsematonta kansalaismielisyyttä kuin vähemmistöjen, siirtolaisten, ja siirtolaistaustaisten ihmisten syrjintää ja vihamielisyyttä heitä kohtaan." http://www.poliisi.fi/vihapuhe

Edelleen tuossa poliisin nettikirjoituksessa tuodaan esille aivan oikeutetusti "Vihapuhetta tarkasteltaessa on huomioon otettava sananvapaus, joka on turvattu sekä Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksessa että Suomen perustuslaissa. Tällä tarkoitetaan jokaisen oikeutta ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa mielipiteitä, tietoja ja muita viestejä kenenkään ennalta estämättä."

Näinpä joutuukin kysymään sivullisena Suomen kansalaisena ja perustuslain alaisena, noudattaako Suomi orjallisesti EU neuvoston suositusta ohittaen oman perustuslakimme?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101422461016_u...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kyllä tuo tavan lukijan silmin juuri siltä näyttää. Viimeisin esimerkki yksipuolisesta uutisoinnista oli US: n juttu Tampereen miekkarista. Ei mainittu koko jutussa, kuka teki mitäkin. Puhuttiin vain mielenosoittajista.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233307-poliisi-ta...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ko. juttu on kirjoitettu muihinkin valtamedioihin verraten päin persettä sekä löytää alleen sen kaikkein huonoimman blogin joka oli päin seiniä tosin sen tekijä miehekkäästi myönsi kommenteissa erheensä ja tuomitsi rehellisesti anarkomarkot summa summarum ihan normaali usarin juttu johon kaupallisella medialla on oikeus tosin mitä JSN tähän nyt sanoisi, tuskin mitään ...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Erikoinen joukko nämä Puheenvuoron päivystävät natsimorsiamet, jotka kiertävät joka blogissa selittämässä parhain päin ”isämmaamm puollustajien” asiaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

""Mikä ihme Suomea vaivaa, kun joitakin ryhmiä suojellaan tietoja pimittämälla ja vääristämällä. Näitä rymiä ovat mm. pakolaiset, vasemmistolaiset ja sateenkaariporukat.
Ketkä ovat tämän toiminnan takana rajoittanassa demokratiaa ja sananvapautta."

No, mitä tietoa on pimitetty ja vääristelty esimerkiksi sateenkaariväen kohdalla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Natsien mielenosoituksesta kerrottiin ihan tasapuolisesti, siellä oli mennyt natsien vastustajilta hermot, joka on tietysti lain edessä tuomittavaa, jos aiheuttaa vahinkoa.

Minusta on hieno asia, että poliisihallitus on lähteynyt lopettamaan tuota natsijärjestöä Suomesta. Silloin loppuu ehkä näiden vastamielenosoittajienkin älytön riehuminen, kun saadaan nuo natsipellet pois kaduilta osoittamasta mieltään.

Mä en ymmärrä kyllä tätä huolta, että ei saisi tuomita lehdistössä joidenkin vatipäiden toimintaa, oli sitten kyseessä seniili Trump, tai äärioikeisto, minusta niitä pitäis kohdella lehdistössä vielä tiukemmin.

Yleensähän nämä uhriutumiset epätasa-arvoisesta kohtelusta tulee aina persulta ja äärioikeistolta, niin ja isossa maailmassahan lähes kaikki on Trumpin mukaan valeuutisia.

Jos tiedonvälitys itkettää, niin ainahan voi siirtyä lukemaan suomen uutisia, tai hommafoorumia, sieltä saa itkulleen vasinetta.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

On sananparsi: se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Huusko on korjannut hieman US: n tilannetta uudemmassa uutisessa mielenosoitusjutussa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233344-tilannepai...

Siinnä on jo mainittu, kumpaa ryhmää nämä syytetoimet koskevat ja kumpi ryhmä mellakoi ja ketä kohtaan.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Olisiko Huuskolla aikaa ja intressiä antaa näkemyksensä päätoimittajan roolissa..? Kiinnostaisi.

Marko Parkkola

Saattaa olla, että Venäjä rahoittaa suomalaista mediaa.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Olisi kiva kuulla mitä median edustaja sanoo, mutta ehkä Huusko näkee viisaammaksi vaieta - harmin paikka.

Toimituksen poiminnat