artoollikainen Pro Patria

Arvoperustat a la Vapaavuori ja Orpo

Vapaavuori torppaa hallitusyhteistyön Perussuomalaisten kanssa Halla-ahon takia. Orpo taas arvoperustan takia.

Retorinen kysymys: oliko sixpack-hallitus ja Vasemmistoliitto kokoomuksen arvoperustan mukainen...

Pitäisiköhän Halla-ahon valittaa jollekin ihmisoikeus- tai tasa-arvovaltuutetulle tai ainakin pahoittaa vahvasti mielensä..?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikö jokaisen 8 puolueen tarvitse noudattaa EU sovittuja sopimuksia -92-17 ajalta?
Nehän on tehnyt EU-maa Valtio Suomi.
Eduskunnan enemmistön päätöksellä.

Sirpa Abdallah

Kirjoituksessa esitettyyn kysymykseen "....oliko sixpack-hallitus ja Vasemmistoliitto kokoomuksen arvoperustan mukainen..." kiinnitin itsekin huomiotani.Näin sivullisen silmin, siis ulkopuolelta kokoomuslaisten värillisten silmälasien, oma mielipiteeni on ilman muuta kielteinen. Ainakin noin pitäisi olla. Onko sittenkään? Ei ainakaan alkuperäisen kokoomuksen arvojen mukainen lausunto. Ei Orpolta, eikä kyllä Vapaavuorenkaan ole kokoomuksen alkuarvojen mukainen. Mihin on ensinnäkin Jan Vapaavuorelta unohtunut hänen puolueen sivuilla ilmoittamansa arvot "Jan Vapaavuori

Minulle ihminen on kaikki kaikessa, sillä ihmisarvo on loukkaamaton. Jokainen yksilö on yhtä arvokas ja suvaitsevaisuus sekä toisen ihmisen kunnioittaminen tärkeää. Tämän peruslähtökohdan rinnalla sivistys sekä luottamus ovat yksilön ja yhteiskunnan kehittymisen tärkein lähde."

https://www.kokoomus.fi/kokoomus-2015/arvot/

Kokoomuksen arvoista suvaitsevaisuus ja välittäminen näyttäytyy kohdistuvan ensisijaisesti koskevan muita kuin oman maan kansalaisia. Valitettavasti. Tämä on näyttäytynyt kokoomuksen kohdalla yhä selvemmäksi Kataisen johtamisesta alkaen.

Mutta mitä sanookaan kirjoituksen kirjoittaja noista Orpon ja Vapaavuoren arvoja koskevista lausunnoista?

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

"Mutta mitä sanookaan kirjoituksen kirjoittaja noista Orpon ja Vapaavuoren arvoja koskevista lausunnoista?"

Ymmärrän poliittisesti, mutta en oikein pidä niistä. Populismi myös haiskahtaa. Alkaa olla hieman haastetta noin niin kuin arvopohjalta kannattaa Kokoomusta... Onneksi siellä on kuitenkin henkilöitä myös toisilla arvopohjilla.

Sirpa Abdallah

MItä sitten, jos puolueessa on muutama toisilla arvopohjilla varustettuja, kun kuitenkin puolueen johto ja enemmistö sanoo kuinka tehdään. Kas se ryhmäkuri on voimissaan vahvasti myös kokoomuksessa. Ääni yhdelle kokoomuksen ehdokkaalle tarkoittaa samaa kuin äänestäisi suoraan Orpoa tai Vapaavuorta.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Totta turiset Sirpa, mutta eivät nuo Kokkari-pj:t taida ihan despootteja kuitenkaan olla - hope so.

Toimituksen poiminnat