artoollikainen Pro Patria

Miksi näitä asioita pyöritetään koko ajan median toimesta..?!?

 

Rasismi, vihapuhe, äärioikeisto, kaksoiskansalaisuus vs. Puolustusvoimat... Kestoaiheita mediassa.

 

Mielestäni millään näistä ei kuitenkaan ole isoa roolia yhteiskunnassamme.

Kansa tietääkin sen ja siksi ihmetyttää tuo median rummutus, joka kääntyy valitettavasti itseään vastaan.

 

Btw. Puhuttiinko case Charlie Hebon yhteydessä muuten vihapuheesta vai sananvapaudesta...?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Selvää mielipidemuokkaustahan tällainen käyttäytyminen on. Kansalaiselta vaaditaan erottamaan toiminta. Mielipiteen muokkauksessa käytetään apuna tieteellisiä, psykologisia keinoja, joilla pyritään vaikuttamaan suoraan mielipiteiden muokkaukseen halutulla tavalla. Tätä ei vastaanottaja saata ymmärtää tavoitellun, eikä siten huomaa mitä uutisoinnilla ja jatkuvalla esillä ololla pyritään saavuttamaan. Tätä muokkausta tavoitellaan lehdistössä,televisiossa ja oikeastaan kaikkialla, jossa kansalaisia sanallisesti tai puheilla tavoitetaan.
Varsinkin netti on mainio väline tähän tarkoitukseen.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Ihmisellä on yksi elämä elettävänä. On oikeasti vaikea sanoa mihin se pitäisi käyttää. Vain pienelle vähemmistölle poliittinen ’höyryäminen’ on harrastus. Siinä on sellainen mielenkiintoinen juttu, että nämä ’höyryäjät’ usein pitävät muita osallistumattomia tyhminä, laiskoina tms. Mutta koko elämän kannalta arvioituna, en ole ihan varma kuka se tyhmä on.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Median ohjaama juttujen priorisointi siirtää kätevästi polttopisteen haluttuun suuntaan, näin sitten jotkut merkittävät tai päättäjien kannalta keljut asiat jäävät vaille huomiota. Onneksi informaatio on nykyään rajatonta, eikä ohjattua pakkosyöttömediaa tarvitse sietää.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi näitä asioita pyöritetään koko ajan median toimesta?"

- Koska ristiriitatilanne on yleisömäärästään kiinnostuneen median intressi numero yksi.

Mielestäni SDP:n puheenjohtajaruletti oli hyvä esimerkki - ei tietenkään vihapuheesta, vaan ristiriidan uutisarvosta. Helsingin Sanomat alkoi muistaakseni viime kesänä jankuttaa erimielisyyksistä demareiden keskuudessa ja Antti Rinteen aseman horjumisesta. Aihetta vatvottiin kuukausikaupalla, ja nyt se on "huipentunut": Rinne pesi vastaehdokkaansa selvästi ja epädramaattisesti äänestyksen ensi kierroksella. Hesari hei: missä oli homman pihvi?

Jos ristiriitaa ei ole, media tekee sen itse. Siitä seuraa, että kaikella vastakkainasettelulla höyryäminen on uutisissa niin yleistä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Miksi lapsia varten laitetaan piirrettyjä pyörimään?

Ja toki raha ja mainokset.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Olen samaa mieltä Rummukaisen kanssa. Pintapuolinen ja yksipuolinen rummutus kääntyy itseään vastaan.

Samaa rummutusta harjoittavat muutkin kuin media. Eilenkin oli Kaisatalolla keskustelu ja keitä olikaan puhumassa: Mika Aaltola UPI, Juhana Aunesluoma HY, Kristiina Helenius AmCham, Johanna Vuorelma HY / Politiikasta.fi, Hanna Wass HY, no oli sentään Ruotsila.

Tuo sama jengi kiertää joka paikassa ja valtaa kaikki foorumit. En saa heiltä uusia ajatuksia tai eri puolilta katsovaa näkökulmaa.

Pari viikkoa sitten HS Säätiön seminaarissa (aiheena vihapuhe, kuinkapa muuten) tunnettu dosentti ja entinen HS-kolumnisti moitti Helsingin Sanomia yksipuolisesta jankuttamisesta. "On maailmassa muutakin kuin USA ja Trump, vaikkapa Ranska", sanoi tämä Osmo Pekonen.

Nyt jo valtion Taideneuvostonkin tärkeimmäksi teemaksi on kuulemma ministeriön taholta (OKM) määrätty vihapuheen torjunta. Tekisi mieli sanoa kuin Stubb: vmp.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Hmmm... Pitäisikö vetää johtopäätöstä, että media onkin itse syynä tilannekuvan tarkoituksellisessa kärjistämisessä!!

Ei liene hyvän journalistisen tavan mukaista eikä ennen kaikkea vastuullista. Vielä kun siihen syyllistyvät Yle- ja HS-tasoiset mediatalot.

Toimituksen poiminnat