artoollikainen Pro Patria

julkisuus ja debatointi - n.k. uusnatsit ja n.k. anarkistit

Viime aikoina mediamme on täyttynyt uusnatsien ja vihapuheiden uutisoinneista. Keskusteluun osallistui maamme johtokin. llmeisimmin tilanne eskaloitui oikein tosissaan, kun sattui kuolemaan johtanut pahoinpitely, jossa "uusnatsi" oli tekijänä.

 

Aloin miettiä mielessäni uutisointia ja siihen reagointia verrattuna vaikkapa toiseen äärilaitaan eli anarkisteihin (eivät ole toki järjestäytyneet, kuten tämä toinen taho).

 

Uusnatsit eivät omassa pahoinvoinnissaan halua lisää turvapaikanhakijoita ja puolustavat kovin nationalistisin opein isänmaataan. Olen ollut havaitsevani, että kuitenkin aika monet jollain lailla sympatiseeraavat joitain heidän ajatuksiaan vaikka eivät hyväksykään toimintapoja. He myös ihmettelevät median ja monien tahojen painotuksia asioissa ja niiden uutisoinneissa.

 

Anarkistit taas haastavat monissa mielenilmauksissaan koko valtaapitävän yhteisömme, käyttävät väkivaltaa virkavaltaa vastaan ja rikkovat yhteistä ja yksityistä omaisuuttamme. Yleinen mielipide heitä vastaan on luullakseni  aika kielteinen ja monet ovat jopa aika kiukkuisia heidän mielenilmauksistaan (Itsenäisyyspäivämme kuokkavieraat ja -marssi Hietaniemeen).

 

Onko median ja päättäjien suhtautuminen näihin tahoihin, niiden tarkoitusperiin ja tekoihin yhteismitallinen ja oikeudenmukainen..?

 

Pelaako rasismi- ja maahanmuuttajakortti näihin suhtautumisessa merkittävää Jokerin roolia ..?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Kyllä kai anarkistitkin ovat järjestäytyneet? Median mukaan anrkistinen toiminta on hyvin organisoitua eikä heilumista kuin päätön kana.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Toimituksen poiminnat